Rejsmeddinhund.dk

Steder at besøge

Lande
Tyskland, Schweiz, Frankrig og Storbritannien er nogle af de lande, hvor det sagtens kan lade sig gøre at tage hunden med. Her er man velkommen stort set alle steder. Men spørg under alle omstændigheder, om det er i orden, at hunden er med. For det meste mødes man af et overrasket; Naturligvis!


Områder
Storby eller landområder? Det er de færreste hunde, der synes, at det er specielt morsomt at opholde sig i en storby. Deres næse er i udstødningshøjde, der er larm og alt for mange mennesker, biler mv. Hunden kan ikke komme med på museer, i teatre, butikker o.lign., og storbyens restauranter og hoteller er ikke altid lige så hundevenlige som i landdistrikterne. Så med mindre man absolut skal på besøg i en storby – så lad være med at tage hunden med til staden.

Landområderne er meget bedre for hunden. Der er ofte dejlige områder at gå ture i, og hvor man kan møde andre hunde, og de kan lege sammen. Der er en masse nye dufte, og der er ingen larm og støj eller mylder – udover måske lige et par vilde kaniner.

Restauranter og cafeer
I Danmark mødes man ofte på en restaurant af en vred servitrice, med formaninger om at det ikke er restauranten, men derimod myndighederne, der forbyder hunden på restauranten. Det er som med afvisning på de danske hoteller helt forkert. Det er op til restauranten, om den vil tillade firbenede gæster. Men er hunden velopdragen og vant til at komme ud, vil den hurtigt lægge sig pænt under bordet, og mon ikke en venlig køkkenchef kan komme af med lidt overflødigt afskåret? I udlandet er der sjældent problemer med at have hunden med. Mange steder kommer tjeneren endda straks uopfordret med en skål vand til hunden – og beder man om en doggybag til resterne, bliver det pænt pakket ind. Intet går til spilde. Men igen; lad hvis muligt først hunden blive siddende i bilen og gå ind og spørg, om den må komme med ind. Må den ikke, så find en anden restaurant. Lad være med at efterlade hunden i bilen, med mindre du er helt tryg ved området, evt. kan holde øje med bilen - og den naturligvis ikke står i solen.

Butikker
Med undtagelse af fødevarebutikker kan man ofte få lov til at tage hunde med ind i en butik. Men hvor sjovt er det lige for en hund at shoppe? En gang imellem kan det dog blive nødvendigt, og lad endelig være med at binde hunden ude foran butikken. Spørg om den må komme med ind – og tag et nej for et nej.

 

 
Danish(DK)English (United Kingdom)
gratis periode ophører den 1/6 2009
sat på den 5. Maj 2009
sat på den 14 maj 2009 udløber 14- juli 2009
sat på den 21 maj 2009 udløber 21 juli 2009
sat på den 21 maj 2009 udløber 21 juli 2009
sat på den 15 september 2010

Ikke alle hunde har det så godt som vores! Støt: